DAVID este primul asistent digital al companiilor și cetățenilor implicați activ în schimbările legislative, care urmează să fie dezvoltat în România cu sprijinul unei finanțări din fonduri europene. Compania Issue Monitoring își dezvoltă serviciile de monitorizare și analiză de informații legislative prin intermediul proiectului ”Dezvoltarea Issue Monitoring prin POR” finanțat prin Programul Operațional Regional și implementat în Municipiul Sibiu, Municipiul Sibiu, Str. Drumul Ocnei, Nr. 4, Județul Sibiu, pe o durată de 33 luni, respectiv între 1 iunie 2019 și 28 februarie 2022.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea capacitații de analiză și monitorizare a cantităților mari de informații prin dezvoltarea de tehnologii moderne de tip Machine Learning și prin utilizarea Inteligenței Artificiale. Obiectivele specifice ale proiectului constau în dezvoltarea unei soluții informatice și crearea unui număr de 5 noi locuri de munca. Rezultatele proiectului vizează dezvoltarea unei platforme online de tip SaaS care va deservi clienți atât din România cât și la nivel global și înființarea unui nou punct de lucru in Municipiul Sibiu. Valoarea totală a proiectului este de 648,811.83  lei, din care 438,379.80 reprezintă finanțare nerambursabilă.

”Ne aflăm în era digitală, secolul vitezei, perioada impredictibilității legislative. Cu peste 3500 de acte normative adoptate anual, singura opțiune a companiilor și a cetățenilor este să se adapteze și să folosească uneltele tehnologice potrivite care să îi ajute să țină pasul. Aplicația, pe care noi am denumit-o David, duce la un nou nivel soluția de monitorizare pe care o avem la acest moment. Ne dorim să putem crește exponențial capacitatea de colectarea automată a informațiilor, posibilitate de analiza de sentiment, furnizarea informațiilor la orice moment și în orice format precum și extinderea aplicabilității soluției la diverse alte seturi de date. La Issue Monitoring, viziunea este ca orice cetățean și companie să se poată implica în decizia publică printr-un simplu click de mouse.”  – A declarat Octavian Rusu, CEO și Fondator Issue Monitoring.

Proiectul “DEZVOLTAREA SC ISSUE MONITORING SRL PRIN POR” este cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 5770 / 27.07.2020, cod SMIS 131075 și încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării si Administrației în calitate de Autoritate de Management pentru Programului Operațional Regional 2014 – 2020 prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru în calitate de Organism Intermediar. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe co-finanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.mfe.gov.ro