Povestea noastră

”Issue Monitoring a apărut dintr-o nevoie pe care am resimţit-o acut de-a lungul celor peste 10 ani de carieră în advocacy şi public affairs. Chiar în mijlocul turbulenţelor profesionale, mi-am dat sea­ma cât de mult m-ar ajuta să am instrumente adecvate de monitorizare a iniţiativelor legislative, care să îmi eficientizeze munca şi să îmi permită să ţin pasul cu volumul uriaş de informaţii legislative, din care trebuia să selectez numai lucrurile care afectează business-urile şi organizaţiile pe care le reprezint. Aveam nevoie de un instrument eficient: într-un ocean de informaţie, trebuia să pot pune degetul numai pe conţinutul relevant pentru mine, pe repede-înainte şi de a fi informat în timp real cu schimbările legislative. Uitându-mă în urmă, îmi dau seama că a fost un mare plus faptul că m-am putut ghida după propriile experienţe ca să definesc un produs care chiar să creeze valoare.”

Octavian Rusu, Fondator Issue Monitoring

Creează-ți cont Gratis!

4 ANI DE ACTIVITATE

9 EXPERȚI DEDICAȚI

20 CLIENȚI MULȚUMIȚI

20 DOMENII MONITORIZATE

ECHIPA ISSUE MONITORING. EXPERȚI ÎN POLITICI PUBLICE

OCTAVIAN RUSU

CEO

Antreprenor social cu peste 10 ani de experiența în servicii de advocacy, public affairs și consultanță pentru companii și organizații neguvernamentale. Și-a început cariera în PA în firma de avocatură Șerban & Musneci Associates. A coordonat alături de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile cele mai importante campanii de advocacy de modificare legislativă în sectorul nonprofit.  S-a implicat în peste 10 programe de asistență tehnică pentru diverse ministere, autorități publice centrale și organizații neguvernamentale. 

IOANA ENE

EXPERT POLITICI PUBLICE

Ioana a absolvit cursurile de Politică și Relații Internaționale ale universității din Leeds, Marea Britanie, iar în 2018 a obținut un master în Relații Internaționale de la aceeași universitate. A lucrat ca ambasador al Universității sale, ca intern la Guvernul României, asistent de cercetare la Expert Forum, este trainer și mentor în cadrul organizației Tineri pentru Tineri. În timpul liber, Ioana vă poate încânta urechile pe acorduri de Beethoven și Mozart cântate la pianul din sufragerie.

DORIAN MIHAI

EXPERT POLITICI PUBLICE

Înainte de Issue Monitoring, Dorian a lucrat în domeniul IT și al informației, fiind de asemenea și referent în cadrul Parlamentului României. Ca referent parlamentar, Dorian a lucrat cu Comisia de Politică Externă a Camerei Deputaților, iar părăsind poziția de referent a colaborat cu Camera de Comerț România-Turkmenistan din poziția de analist de informații de sursă deschisă. Pe lângă experiența în politici publice, el are și cunoștințe avansate de programare.

ANA-MARIA ANGHEL

EXPERT POLITICI PUBLICE

Ana-Maria este specializată în științe politice și culturale, cu un MA obținut, în 2019, în cadrul #Unibuc. Fiind implicată activ în sfera civică și în cea a politicilor publice, s-a alăturat, în timpul studenției, Institutului European din România și Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală, și unor proiecte precum „Youth Voice”, în colaborare cu Delegația de tineret a României la ONU. Autoare a câtorva articole academice, Ana-Maria vede lumea politică de astăzi ca fiind un subiect demn de analizat și aprofundat. Când nu e la birou, redescoperă lumea-n lung și-n lat, cu ajutorul aparatului foto, și măsoară trecerea timpului în râsete, alături de prieteni și familie.

VLADIMIR COSTACHE

EXPERT POLITICI PUBLICE

Vladimir Costache a urmat cursurile de Relații Internaționale ale Universității din Leeds, Marea Britanie, iar în 2018 a obținut un master în Relații Internaționale de la aceeași facultate. Pasionat de politică comparativă, expertiza sa include efectele regimurilor comuniste asupra democrațiilor Est Europene, medierea conflictelor internaționale, importanța relațiilor comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii.  În timpul liber, Vladimir scrie poezie și repară biciclete.

ALEXANDRA CIOBANU

EXPERT MONITORIZARE

Alexandra este implicată în activitatea de monitorizare legislativă și asigură suport tehnic întregii echipe în funcționarea platformei. A finalizat studiile liceale secția comunicații. Alexandra este de 4 ani în echipa Issue Monitoring și este, fără îndoială, cel mai bine organizat om din echipă. Foarte atentă la detalii, perfectionistă şi super rapidă atunci când dă alerte despre noile modificări legislative, ea dă vina pe zodie – este Fecioară- în momentele în care le spune colegilor cum stă treaba :). 

ADELIN DUMITRU

EXPERT POLITICI PUBLICE

Adelin este doctorand în Științe Politice la SNSPA, membru fondator și Secretar General al Bucharest Center for Political Theory. De asemenea, este cadru didactic asociat în cadrul aceleiași universități, unde predă filozofie politică. A colaborat cu instituții publice și organizații non-guvernamentale precum Institutul European din România, Institutul Aspen România, Fundația pentru o Societate Deschisă, Roma Education Fund sau Centrul pentru Inovare Publică. În 2017 și 2018 a obținut 3 premii pentru articole științifice.

DANIEL DUMITRU

EXPERT MONITORIZARE

Daniel este licențiat în Litere și Psihologie, are un master în Psihologie aplicată în domeniul securității naționale și este Psiholog cu drept de liberă practică cu specializarea Psihologie aplicată în domeniul securității naționale. La acestea se adaugă experiența în domeniul IT ca System Monitoring Technician și implicarea în mai multe proiecte de cercetare psihologică. Este pasionat de aplicarea tehnologiei în domeniul psihologiei. În cadrul Issue Monitoring, este responsabil de monitorizare legislativă și media.

EMILIAN AIGNĂTOAEI

EXPERT MONITORIZARE

Emilian Aignătoaei este responsabil de monitorizarea media și a procesului legislativ în cadrul Issue Monitoring. Este licențiat în Științe Politice, a urmat programul de master Managementul Organizațiilor și Serviciilor Publice și a acumulat experiență profesională în e-commerce și monitorizare media și social-media. Pregătit să lucreze oricând, pe timpul verii, la umbra unui copac este pasionat de politică, istorie și cultura satului traditional românesc.

Alătură-te echipei Issue Monitoring

Dacă te regăseşti în profilul colegilor noștri şi ne împărtăşeşti convingerile şi valorile, te poţi alătura echipei Issue Monitoring ca expert politici publice sau operator monitorizare legisalativă.

Contactează-ne!